vegatoys

Намери играчка

За момиче

За момче

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА! МИНИМАЛНА ПОРЪЧКА-13 ЛВ! БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА! МИНИМАЛНА ПОРЪЧКА-13 ЛВ!

Съобщение

http://vegatoys.com/how-to-order.html
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Скоростни чаши с ключ и ключодържател

цена 8.99 лв.

каталожен номер 200103802

Възможни цветове Възможни цветове

Комплектът съдържа 12 пластмасови чаши и пластмасов ключ с ключодържател за по-удобно прибиране и пренасяне.

Изключително интересна игра, която подпомага развитието на двигателните умения, координацията и концентрацията! Уникално предизвикателство за ума!

С чашите се играят три вида игри:

Игра с три пирамиди по три чаши 3-3-3: Чашите са подредени на три купчини по три чаши.От ляво надясно се нареждат три пирамиди, като се спазва правилото с дясна ръка да се извади първата чаша, с лявата-средната и се поставя върху другите две.

Прибиране:

От ляво надясно се прибират трите пирамиди, като се спазва правилото с дясната ръка надясно се прибират двете чаши, а с лявата ръка се взима третата чаша и се поставя отгоре.Трябва да се получат три купчини с по три чаши, т.е. началното положение на играта.

Игра с три пирамиди 3-6-3: Чашите са подредени на три купчини в следната последователност: лявата купчина се състои от 3 чаши, средната от 6, а дясната отново от 3 чаши.От ляво надясно се правят 3 пирамиди от чаши. Лява пирамида-спазва се правилото с дясната ръка да се извади първата чаша, с лявата-средната и се поставя върху другите две; средна пирамида-първо с дясна ръка се вадят 3 чаши, с лява ръка две, поставят се от двете страни на чашата, която е останала в средата и се нарежда пирамидата, като се редуват дясна и лява ръка; дясната пирамида се нарежда по същия начин като лявата.

Прибиране:

От ляво надясно се прибират трите пирамиди.Прибиране на лява пирамида: с дясна ръка надясно се прибират двете чаши, а с лявата ръка се взима третата чаша и се поставя отгоре.Прибиране на средна пирамида: с дясната ръка се прибират 3 чаши надясно, с лявата две наляво, които се поставят върху останалата една чаша, а върху тях се слагат трите чаши от дясната ръка.Дясната пирамида се прибира по същия начин като лявата пирамида.Трябва да се получат три купчини чаши като началното положение на играта.

 

Игра от три части ( три начина на нареждане на пирамиди и тяхното прибиране) и осем стъпки:

Стъпка 1. Чашите са подредени една върху друга на три купчини в следната последователност: лявата купчина се състои от 3 чаши, средната от 6, а дясната отново от 3 чаши. От ляво на дясно от купчините се правят три пирамиди от чаши: лява пирамида от 3 чаши, като се спазва правилото с дясна ръка да се извади първата чаша, с лявата-средната чаша и се поставя върху другите две; средна пирамида от 6 чаши, като се спазва правилото-първо с дясна ръка се вадят 3 чаши, с лява ръка-две, поставят се от двете страни на чашата, която е останала в средата и се нарежда пирамидата като се редуват дясна и лява ръка; дясната пирамида се нарежда по същия начин като лявата.

Стъпка 2. Прибиране:

От ляво на дясно се прибират трите пирамиди.Лявата пирамида се прибира по следния начин: с дясната ръка надясно се прибират двете чаши, а с лявата ръка се взима третата чаша и се поставя отгоре.Прибиране на средната пирамида: с дясната ръка се прибират 3 чаши надясно, с лявата две наляво, които се поставят върху останалата една чаша, а върху тях се слагат трите чаши от дясната ръка.Дясната пирамида се прибира по същия начин като лявата, като готовата купчина се премества до крайната лява, готови да се подредят две пирамиди по шест чаши.

Стъпка 3. Нареждане на две пирамиди с по шест чаши.Започва се от ляво надясно и отново се спазва правилото да се редуват дясна и лява ръка.

Стъпка 4. Прибиране:

Започва се от лявата пирамида, като при прибиране с двете ръце в които има по 3 чаши се прибира дясната пирамида.Крайното положение е 12 чаши, поставени една върху друга.

Стъпка 5. Взимат се първите две чаши и се поставят от двете страни на купчината, като лявата е с дъното нагоре, а дясната с отвора нагоре.

Стъпка 6. Подреждане на пирамидата:

С дясната ръка се изваждат 5 чаши, а с лявата 4 и се подрежда пирамида от 10 чаши, като се спазва правилото да се редуват лява и дясна ръка.

Стъпка 7. В играта се включват страничните две чаши.

стъпка 8.Прибиране:

С двете странични чаши, под наклон надясно се прибират чаши, като в дясната ръка, трябва да останат 4 чаши, а в лявата 3.От лявата купчина се изважда една чаша, с която се прибират две чаши наляво, а купчината от дясната ръка се слага върху последната останала чаша.Трябва да се получат три купчини, състоящи се от 3, 6 и 3 чаши, т.е. стартовото положение на играта.

Време за нареждане и прибиране на пирамидите 3-3-3: 10 секунди за начинаещи, 6 секунди за напреднали. 

Време за нареждане и прибиране на пирамидите 3-6-3: 15 секунди за начинаещи, 7 секунди за напреднали.

Време за нареждане и прибиране на трите вида пирамиди: 30-60 секунди за начинаещи, 15 секунди за напреднали.

Размери на едната чаша-7.5*7.5*9.5 см

За деца над 3 години.

Размер на опаковката 8 x 8 x 28 (ШxДxВ)

Видео Видео